Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne placki ziemniaczane to świetna propozycja obiadowa. Takie placuszki możemy podawać z ulubionymi sosami i dodatkami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2298
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1421
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3584
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1272
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2298
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1421
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3584
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1272
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Miskę lekko przechylamy na bok, ziemniaki zbieramy z jednej strony miski, tak aby zebrał się płyn.
Płyn zlewamy. Cebulę obieramy i kroimy w koteczkę. Natkę pietruszki szatkujemy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami lub dodatkami. Smacznego ;)