Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne placki ziemniaczane to świetna propozycja obiadowa. Takie placuszki możemy podawać z ulubionymi sosami i dodatkami.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Miskę lekko przechylamy na bok, ziemniaki zbieramy z jednej strony miski, tak aby zebrał się płyn.
Płyn zlewamy. Cebulę obieramy i kroimy w koteczkę. Natkę pietruszki szatkujemy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami lub dodatkami. Smacznego ;)