Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne polskie placki ziemniaczane.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 408
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 408
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Składniki
Ziemniaki obrać ,umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
Starte wcześniej ziemniaki odsączyć z nadmiaru wody, dodać do nich cebulę i czosnek,sól pieprz, dokładnie wymieszać.
Następnie wbić jajko i dodać mąkę,dokładnie wymieszać. Jeżeli ciasto ziemniaczane jest za rzadkie należy dodać trochę więcej mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.