Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne polskie placki ziemniaczane.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1316
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18480
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1316
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18480
Składniki
Ziemniaki obrać ,umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
Starte wcześniej ziemniaki odsączyć z nadmiaru wody, dodać do nich cebulę i czosnek,sól pieprz, dokładnie wymieszać.
Następnie wbić jajko i dodać mąkę,dokładnie wymieszać. Jeżeli ciasto ziemniaczane jest za rzadkie należy dodać trochę więcej mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.