Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne polskie placki ziemniaczane.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 699
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12495
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 699
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12495
Składniki
Ziemniaki obrać ,umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
Starte wcześniej ziemniaki odsączyć z nadmiaru wody, dodać do nich cebulę i czosnek,sól pieprz, dokładnie wymieszać.
Następnie wbić jajko i dodać mąkę,dokładnie wymieszać. Jeżeli ciasto ziemniaczane jest za rzadkie należy dodać trochę więcej mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.