Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z marchewką i prażoną cebulką
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ziemniaki i marchewki obieramy. Myjemy i trzemy na wiórki. Dodajemy jajka i mąkę (ja dodałam orkiszową). Następnie przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Całość dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki. Po usmażeniu wykładamy na talerz.
Z jogurtu greckiego robimy sos poprzez dodanie dwóch ząbków rozdrobnionego czosnku, soli i pieprzu. Sosem polewamy gotowe placki i zajadamy. Smacznego.