Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z marchewką i prażoną cebulką
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Ziemniaki i marchewki obieramy. Myjemy i trzemy na wiórki. Dodajemy jajka i mąkę (ja dodałam orkiszową). Następnie przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Całość dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki. Po usmażeniu wykładamy na talerz.
Z jogurtu greckiego robimy sos poprzez dodanie dwóch ząbków rozdrobnionego czosnku, soli i pieprzu. Sosem polewamy gotowe placki i zajadamy. Smacznego.