Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta potrawa staropolska, lubiana nie tylko przez dzieci.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Obrane, umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce.
Dodać jaja, mąkę, sól, wymieszać.
Smażyć racuszki na gorącym oleju, na złoty kolor. Podawać gorące (z cukrem, śmietaną, keczupem, sosem tzatziki, lub innym ostrym). Smacznego.