Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2014
Przygotowanie placków ziemniaczanych z pozoru zajmuje dużo czasu, ale na szczęście da się je zrobić na kilka sposobów i czas może się nieco skrócić.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7423
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 620
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 95
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7423
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 620
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 95
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki i cebulę obieramy, a następnie mielimy w kielichu blendera na tzw. papkę. Dodajemy rozmącone jajka, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przyprawy, mąkę i bułkę tartą (masa na placki powinna być lekko gęsta, ale nie grudowata, a ilość mąki i bułki zależy od wodnistości zmielonych ziemniaków).
Placki smażymy na gorącym (!) oleju z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie obowiązkowo śmietanka z cukrem i sos grzybowy.