Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2014
Przygotowanie placków ziemniaczanych z pozoru zajmuje dużo czasu, ale na szczęście da się je zrobić na kilka sposobów i czas może się nieco skrócić.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Ziemniaki i cebulę obieramy, a następnie mielimy w kielichu blendera na tzw. papkę. Dodajemy rozmącone jajka, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przyprawy, mąkę i bułkę tartą (masa na placki powinna być lekko gęsta, ale nie grudowata, a ilość mąki i bułki zależy od wodnistości zmielonych ziemniaków).
Placki smażymy na gorącym (!) oleju z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie obowiązkowo śmietanka z cukrem i sos grzybowy.