Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne i zarazem tanie w wykonaniu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zmielić, następnie wymieszać z mąkami, jajkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Twaróg rozdrobnić widelcem , doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Z przygotowanych ziemniaków formować placki, nakładać łyżką farsz, dokładnie zlepić. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować przez 10 minut, wyjąć łyżka cedzakową na przygotowane talerze. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić posiekaną cebulę, posiekany szczypiorek i przysmażyć. Tak przygotowaną omastą polać placuszki i podawać.