Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne i zarazem tanie w wykonaniu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zmielić, następnie wymieszać z mąkami, jajkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Twaróg rozdrobnić widelcem , doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Z przygotowanych ziemniaków formować placki, nakładać łyżką farsz, dokładnie zlepić. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować przez 10 minut, wyjąć łyżka cedzakową na przygotowane talerze. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić posiekaną cebulę, posiekany szczypiorek i przysmażyć. Tak przygotowaną omastą polać placuszki i podawać.