Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z cebulą i ziołami, usmażone z ziemniaków Melody. Dlaczego z Melody ? Otóż dlatego, że ten typ ziemniaków do niczego się nie nadaje, jak tylko do usmażenia smacznych, chrupiących placków.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 208
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 208
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy, jednego ziemniaka przez duże oczka a drugiego przez drobniejsze oczka i tak do starcia wszystkich ziemniaków. Cebulę także ścieramy na tarce, dodajemy do startych ziemniaków białka, mąkę, sól i pieprz ziołowy,mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie smażymy z ciasta placki na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy z surówką Colesław. Smacznego!!!