Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie wegetariańskie z tradycyjnej kuchni koreańskiej
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 994
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 994
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z poszatkowaną kapustą pekińską, posiekanym szczypiorkiem, cebulą (1 sztuka), papryką w proszku, zmiażdżonym czosnkiem, jajkiem oraz mąką. Masę dokładnie wymieszać.
Drobno pokrojoną cebulę (½ sztuki) podsmażyć na złoty kolor. Dodać kolejno obraną, oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę. Gdy cukinia z papryką będą już miękkie, dodać 2 sparzone wcześniej, obrane i roztarte pomidory. Na zakończenie dodając 2 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawiając bazylią, pieprzem i solą, gotować jeszcze przez około 4-5 minut.
Rozgrzać olej na płaskiej patelni, smażyć niewielkie, okrągłe placki na złoty kolor (około 4 minuty z każdej strony). Podawać z gotowym sosem z cukinii, powierzchnię posypując świeżą natką pietruszki.
Smacznego!