Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na obiad :-) Kto chętny na przepyszne placki warzywne z pieczarkami? Są rewelacyjne w smaku, delikatne, bo dodałam pianę z białek. Jako dodatek do placków były pieczarki na gęsto... mniam. Prosty przepis na pyszny obiad bez mięsa. Z poniższego przepisu wyszło mi 9 sztuk... powiem szczerze, że na zimno też są mega :-)
Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem.
Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić do gotującej się osolonej wody z dodatkiem łyżeczki cukru. Gotować 4-5 minut, wyjąć, przelać zimną wodą, wystudzić i posiekać nożem na małe kawałki.
Ziemniaki obrać ze skórki i zetrzeć na wiórki.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno.
W misce wymieszać ziemniaki, pieczarki, brokuły, mąkę, żółtka, doprawić solą i pieprzem.
Na koniec delikatnie wmieszać białka.
Placki smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Polecam, bo placuszki wymiatają :-)
SMACZNEGO!!!
Puszysty omlet z brokułemi serem żółtym wędzonym w sam raz na śniadanko! :)
Odsłon: 13374
niebo dla podniebienia :)
Odsłon: 6278
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 213
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1368
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 140
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 197
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 213
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1368
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 140
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 197
Składniki
Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić do gotującej się osolonej wody z dodatkiem łyżeczki cukru. Gotować 4-5 minut, wyjąć, przelać zimną wodą, wystudzić i posiekać nożem na małe kawałki. Ziemniaki obrać ze skórki i zetrzeć na wiórki. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. W misce wymieszać ziemniaki, pieczarki, brokuły, mąkę, żółtka, doprawić solą i pieprzem.
Na koniec delikatnie wmieszać białka.
Placki smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Polecam, bo placuszki wymiatają :-) SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 451