Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane są bardzo popularne, z dodatkiem brukwi i marchewki smakują wyśmienicie.
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16888
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16888
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Składniki
Obrane ziemniaki, marchew i brukiew zetrzeć na tarce lub w malakserze o średnich oczkach, dodać posiekany por i szczypior.
Wsypać obie mąki, dodać jajko, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany olej wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Sos pieczarkowy Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć. Podlać niewielką ilością wody, gotować pod przykryciem około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami wody, połączyć z grzybami, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.