Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane są bardzo popularne, z dodatkiem brukwi i marchewki smakują wyśmienicie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Obrane ziemniaki, marchew i brukiew zetrzeć na tarce lub w malakserze o średnich oczkach, dodać posiekany por i szczypior.
Wsypać obie mąki, dodać jajko, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany olej wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Sos pieczarkowy Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć. Podlać niewielką ilością wody, gotować pod przykryciem około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami wody, połączyć z grzybami, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.