Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane są bardzo popularne, z dodatkiem brukwi i marchewki smakują wyśmienicie.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165257
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165257
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Obrane ziemniaki, marchew i brukiew zetrzeć na tarce lub w malakserze o średnich oczkach, dodać posiekany por i szczypior.
Wsypać obie mąki, dodać jajko, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany olej wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Sos pieczarkowy Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć. Podlać niewielką ilością wody, gotować pod przykryciem około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami wody, połączyć z grzybami, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.