Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cukinii i czosnku podnosi smak tych placuszków. Wybornie smakują z dodatkiem kwaśnej śmietany doprawionej ulubionymi świeżymi lub suszonymi ziołami.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 65
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17775
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 393
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5035
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2690
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 65
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17775
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 393
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5035
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2690
Składniki
Młodą cukinię umyć, wydrążyć nawet małe gniazda nasienne ale nie obierać ze skórki. Zetrzeć na tarce lub w malakserze razem z ziemniakami, cebulą i czosnkiem. Przełożyć na sito by usunąć nadmiar płynu. Można lekko docisnąć. Przełożyć do miski, wbić jajka, dodać mąkę i przyprawy. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełożyć na papierowy ręcznik by usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać z kwaśną śmietaną z dodatkiem ulubionych ziół.