Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój wymyślony przepis, placki wyszły wspaniale, są smaczne i aromatyczne.
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 62
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 10
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4073
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 62
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 10
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4073
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, i udusić na maśle z dodatkiem posiekanego bardzo drobno czosnku. Ziemniaki, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pozbyć się nadmiaru soku, dodać mąkę, jajko, bułkę tartą i przestudzona podsmażona marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i na koniec dodać przyprawę do gyrosa.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną.