Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój wymyślony przepis, placki wyszły wspaniale, są smaczne i aromatyczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, i udusić na maśle z dodatkiem posiekanego bardzo drobno czosnku. Ziemniaki, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pozbyć się nadmiaru soku, dodać mąkę, jajko, bułkę tartą i przestudzona podsmażona marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i na koniec dodać przyprawę do gyrosa.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną.