Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój wymyślony przepis, placki wyszły wspaniale, są smaczne i aromatyczne.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, i udusić na maśle z dodatkiem posiekanego bardzo drobno czosnku. Ziemniaki, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pozbyć się nadmiaru soku, dodać mąkę, jajko, bułkę tartą i przestudzona podsmażona marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i na koniec dodać przyprawę do gyrosa.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną.