Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to połączenie dyni i ziemniaków.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1303
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36662
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3755
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 550
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2954
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1303
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36662
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3755
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 550
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2954
Składniki
Ziemniaki i dynię obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy dodajemy zgnieciony czosnek, jaja, mąkę, śmietanę i przyprawy. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączyły. Placuszki nakładamy łyżką dość cienko. Smażymy z obu stron. Smacznego.