Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam placki ziemniaczane z dodatkiem dyni makaronowej. Placki są znakomite, można je podawać z sosem, śmietaną lub cukrem.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3747
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3747
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Składniki
Z dyni usunąć miąższ z nasionami, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec przez 25 minut w temp 180 stopni. Ostudzić i widelcem delikatnie wydrążyć makaron.
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych otworach, połączyć z makaronem dyniowym, dodać jajko, pokrojony w pół krążki por, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać same lub z dowolnym sosem.