Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam placki ziemniaczane z dodatkiem dyni makaronowej. Placki są znakomite, można je podawać z sosem, śmietaną lub cukrem.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1650
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 946
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1650
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 946
Składniki
Z dyni usunąć miąższ z nasionami, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec przez 25 minut w temp 180 stopni. Ostudzić i widelcem delikatnie wydrążyć makaron.
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych otworach, połączyć z makaronem dyniowym, dodać jajko, pokrojony w pół krążki por, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać same lub z dowolnym sosem.