Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-03-2019
Placki ziemniaczane z guacamole i wędzonym łososiem, to nowe, pyszne oblicze zarówno placków ziemniaczanych jak i awokado.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17309
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 340
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3451
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 111
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 148
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17309
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 340
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3451
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 111
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 148
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 82
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i wraz z cebulą zetrzyj na tarce lub użyj dedykowanego urządzenia.
Odcedź nadmiar płynu. Dodaj jajko, mąkę, sól oraz pieprz do smaku, dobrze wymieszaj.
Smaż z obu stron na rumiano.
Awokado obierz, wydrąż łyżeczką miąższ, przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem lub zblenduj.
Dodaj wyciśnięty sok z 1/3 limonki, mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną połowę pęczka koperku.
Posól do smaku, dobrze wymieszaj.
Na każdym placku rozsmaruj guacamole, oraz wędzonego łososia.
Udekoruj pozostałym koperkiem.