Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-03-2019
Placki ziemniaczane z guacamole i wędzonym łososiem, to nowe, pyszne oblicze zarówno placków ziemniaczanych jak i awokado.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i wraz z cebulą zetrzyj na tarce lub użyj dedykowanego urządzenia.
Odcedź nadmiar płynu. Dodaj jajko, mąkę, sól oraz pieprz do smaku, dobrze wymieszaj.
Smaż z obu stron na rumiano.
Awokado obierz, wydrąż łyżeczką miąższ, przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem lub zblenduj.
Dodaj wyciśnięty sok z 1/3 limonki, mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną połowę pęczka koperku.
Posól do smaku, dobrze wymieszaj.
Na każdym placku rozsmaruj guacamole, oraz wędzonego łososia.
Udekoruj pozostałym koperkiem.