Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-03-2019
Placki ziemniaczane z guacamole i wędzonym łososiem, to nowe, pyszne oblicze zarówno placków ziemniaczanych jak i awokado.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3562
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4389
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74575
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3562
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4389
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74575
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i wraz z cebulą zetrzyj na tarce lub użyj dedykowanego urządzenia.
Odcedź nadmiar płynu. Dodaj jajko, mąkę, sól oraz pieprz do smaku, dobrze wymieszaj.
Smaż z obu stron na rumiano.
Awokado obierz, wydrąż łyżeczką miąższ, przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem lub zblenduj.
Dodaj wyciśnięty sok z 1/3 limonki, mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną połowę pęczka koperku.
Posól do smaku, dobrze wymieszaj.
Na każdym placku rozsmaruj guacamole, oraz wędzonego łososia.
Udekoruj pozostałym koperkiem.