Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-03-2019
Placki ziemniaczane z guacamole i wędzonym łososiem, to nowe, pyszne oblicze zarówno placków ziemniaczanych jak i awokado.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 111
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 197
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 111
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 197
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i wraz z cebulą zetrzyj na tarce lub użyj dedykowanego urządzenia.
Odcedź nadmiar płynu. Dodaj jajko, mąkę, sól oraz pieprz do smaku, dobrze wymieszaj.
Smaż z obu stron na rumiano.
Awokado obierz, wydrąż łyżeczką miąższ, przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem lub zblenduj.
Dodaj wyciśnięty sok z 1/3 limonki, mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną połowę pęczka koperku.
Posól do smaku, dobrze wymieszaj.
Na każdym placku rozsmaruj guacamole, oraz wędzonego łososia.
Udekoruj pozostałym koperkiem.