Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 697
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 309
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 697
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 309
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy mięsko jest już podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę nadal smażąc dotąd aż cebula nie zmięknie i się zarumieni.
Następnie dodajemy kminek, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę bulionową oraz paprykę (wszystkie). Zalewamy wszystko wodą i gotujemy dotąd aż mięsko będzie miękkie.
Następnie mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody - wlewamy do gulaszu i zagotowujemy. Doprawiamy magii, solą i pieprzem.
SMACZNEGO!