Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 571
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11601
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 571
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11601
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy mięsko jest już podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę nadal smażąc dotąd aż cebula nie zmięknie i się zarumieni.
Następnie dodajemy kminek, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę bulionową oraz paprykę (wszystkie). Zalewamy wszystko wodą i gotujemy dotąd aż mięsko będzie miękkie.
Następnie mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody - wlewamy do gulaszu i zagotowujemy. Doprawiamy magii, solą i pieprzem.
SMACZNEGO!