Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja na placki ziemniaczane z duszoną białą kapustą, z dość mocnym aromatem piwa. Prosto, klasycznie, po polsku.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3305
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2436
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3305
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2436
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę obrać i pokroić w piórka. Na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę, dodać kapustę, pół szklanki wody, dusić 5 minut pod przykryciem. Następnie dodać utarte na tarce jabłka, sok jabłkowy, piwo, przyprawy. Całość dusić do miękkości kapusty i odparowania płynu. Teraz czas na placki ziemniaczane. Surowe ziemniaki utrzeć, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, jajko, przyprawy. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Placki smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby miały złoty kolor. Po upieczeniu przełożyć duszoną kapustą. Smacznego.