Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja na placki ziemniaczane z duszoną białą kapustą, z dość mocnym aromatem piwa. Prosto, klasycznie, po polsku.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę obrać i pokroić w piórka. Na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę, dodać kapustę, pół szklanki wody, dusić 5 minut pod przykryciem. Następnie dodać utarte na tarce jabłka, sok jabłkowy, piwo, przyprawy. Całość dusić do miękkości kapusty i odparowania płynu. Teraz czas na placki ziemniaczane. Surowe ziemniaki utrzeć, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, jajko, przyprawy. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Placki smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby miały złoty kolor. Po upieczeniu przełożyć duszoną kapustą. Smacznego.