Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić tradycyjne placki ziemniaczane chyba każdy wie. Dlatego dzisiaj propozycja wariacji na temat placków – zrobimy je z kiszoną kapustą i daje Wam słowo, że wyjdą przepyszne!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7689
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 554
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7689
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 554
Składniki
Na początek kapustę drobno siekam. Obrane ziemniaki ścieram na tarce – połowę na najmniejszych oczkach, tak aby powstała miazga ziemniaczana. Drugą połowę na większych dziurkach, aby otrzymać niewielkie wiórki – po połączeniu wszystkich ziemniaków faktura placków będzie dużo ładniejsza.
Do startych ziemniaków dorzucam posiekaną drobno cebulę, 2 jajka, kapustę, mąkę i doprawiam solą i pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Jeżeli ciasto okaże się zbyt rzadkie, można dodać jeszcze odrobinę mąki.
Placuszki kładę łyżką na gorący olej, smażę z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję z dodatkiem kwaśnej śmietany lub sosem czosnkowym. Smacznego!!!