Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczny obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8326
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 470
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8326
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 470
Składniki
Wykonanie: Obrane ziemniaki, jedną cebulę zetrzeć na tarce, dodać mąkę, jedno jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki, smażyć z obu stron na złoto. Drugą cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na rumiano. Następnie dodać kaszankę, wymieszać, lekko przysmażyć. Na usmażone placki położyć kaszankę, na kaszankę pokrojonego w drobną kostkę ogórka i sadzone jajko. Podawać Jako przekąskę lub na obiad.