Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 125

Dodano:

Odsłon: 6350

Placki ziemniaczane to łatwe w wykonaniu danie. Dodanie kiszonej kapusty wzmacnia smak.

Składniki

  • 1kg ziemniaków
  • 400g kapusty kiszonej
  • 400g marchwi
  • 2 jajka
  • 160g mąki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • olej
  • koperek
  • śmietana
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. To samo robimy z marchewką. Kapustę odciskamy i drobno kroimy. Czosnek siekamy lub wyciskamy przez praskę. Teraz to wszystko dajemy do miski. Wsypujemy mąkę i wlewamy jajka oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam y.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką stołową nabieramy masę i wykładamy na patelnię tworząc placki.
    Smażymy z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Podajemy na ciepło ze śmietaną i posypane świeżym siekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń