Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to łatwe w wykonaniu danie. Dodanie kiszonej kapusty wzmacnia smak.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457553
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1403
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2228
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457553
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1403
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2228
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. To samo robimy z marchewką. Kapustę odciskamy i drobno kroimy. Czosnek siekamy lub wyciskamy przez praskę. Teraz to wszystko dajemy do miski. Wsypujemy mąkę i wlewamy jajka oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam y. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką stołową nabieramy masę i wykładamy na patelnię tworząc placki. Smażymy z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Podajemy na ciepło ze śmietaną i posypane świeżym siekanym koperkiem.