Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1605
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1012
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1605
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1012
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i lekko odsączyć. Kukurydzę dobrze odsączyć, wymieszać z startymi ziemniakami, dodać posiekaną szalotkę, mąkę, kaszę kukurydzianą, wbić jajka i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Gotowe placuszki najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, możemy je też podać z domowym powidłem.