Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z kukurydzą

Placki ziemniaczane z  kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19424

Dodano:

Odsłon: 646

Smakują wybornie.

Składniki

  • Ziemniaki 1 kg
  • Kukurydza 1 puszka
  • Kasza kukurydziana 2 łyżki
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Cebula szalotka 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jajka 2 szt.
  • Olej do smażenia.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z kukurydzą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć i lekko odsączyć. Kukurydzę dobrze odsączyć, wymieszać z startymi ziemniakami, dodać posiekaną szalotkę, mąkę, kaszę kukurydzianą, wbić jajka i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Gotowe placuszki najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, możemy je też podać z domowym powidłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń