Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy danie doskonałe. Koniecznie musisz wypróbować. Polecam wszystkim miłośnikom wyjątkowych, aromatycznych i oryginalnych dać i kochających eksperymentować w kuchni.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8397
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6736
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327131
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8397
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6736
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327131
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o małych oczkach. Wbijam jajko, wsypuję sól oraz mąkę. Dokładnie mieszam i nakładam łyżką na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego. Placki smażę z obu stron, po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym
2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodaję mięso, jak mięso zmieni kolor dodaję pieczarki drobno pokrojone. Smażę około 10 minut po tym czasie dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy.
5. Mięso z grzybami układam na każdym placku ziemniaczanym i posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 6. Placki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 180°c do chwili rozpuszczenia się sera.
7. Placki gotowe. 8. Smacznego.