Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja żeby przemycić dzieciakom trochę marchewki jeśli za nią nie przestają
Tarka, patelnia i drewniana łyżka
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 500
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1546
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 163
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 500
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1546
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 163
Składniki
Obrane ziemniaki, cebulę, marchewki i czosnek zetrzeć na małych oczkach. Wymieszać z mąką,jajkami, przyprawami i octem. Olej rozgrzać na patelni, ciasto na placki nakładaj łyżką na rozgrzany olej i smaż do uzyskania złotego koloru po obydwu stronach. Ocet dodaję po to aby placki podczas smażenia nie wchłaniały dużo oleju. Można podawać z jogurtem naturalnym lub skyrem. Smacznego 🫶