Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z marchewką i czerwoną cebulą

Placki ziemniaczane z marchewką i czerwoną cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17528

Dodano:

Odsłon: 1749

Chwila namysłu i wyszły chrupiące i smaczne placuszki.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki 1 kg
  • Marchewka 1 szt. (duża)
  • Papryka czerwona ½ szt.
  • Cebula czerwona ½ szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jajko 2 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z marchewką i czerwoną cebulą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z oczyszczoną marchewką. Papryką oczyścić, drobno posiekać i dodać do masy. Wbić jajka, wsypać mąkę, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśna śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń