Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chwila namysłu i wyszły chrupiące i smaczne placuszki.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z oczyszczoną marchewką. Papryką oczyścić, drobno posiekać i dodać do masy. Wbić jajka, wsypać mąkę, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśna śmietaną.