Co powiecie na sposób z marchewką dla dzieci które jej nie lubią. " By niejadek zjadł obiadek ".
Placki ziemniaczane z marchewką i kiszoną kapustą.
Składniki
- 1070 kg ziemniaków ( już obranych ),
- 2 marchewki 150 g,
- 1 cebula 150 g,
- 3 jajka,
- 2 czubate łyżki mąki pszennej,
- 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
- 4 łyżki kiszonej kapusty,
- olej do smażenia.
Składniki
- 1070 kg ziemniaków ( już obranych ),
- 2 marchewki 150 g,
- 1 cebula 150 g,
- 3 jajka,
- 2 czubate łyżki mąki pszennej,
- 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
- 4 łyżki kiszonej kapusty,
- olej do smażenia.

Etapy przygotowania
Ziemniaki, marchew, cebulę obrać i umyć.

Następnie ziemniaków i marchew zetrzeć na tarce do ziemniaków.

Dodać kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.

Po chwili dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.

Wszystko dokładnie połączyć ze sobą za pomocą łyżki.

Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcję ciasta.

I smażyć z obu stron na złoty kolor.

Podawać kto z czym lubi u nas z kwaśną śmietaną i cukrem.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 422

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1074
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 227
Ostatnio komentowane przepisy
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 422

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1074
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 227



Składniki
- 1070 kg ziemniaków ( już obranych ),
- 2 marchewki 150 g,
- 1 cebula 150 g,
- 3 jajka,
- 2 czubate łyżki mąki pszennej,
- 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
- 4 łyżki kiszonej kapusty,
- olej do smażenia.
Ziemniaki, marchew, cebulę obrać i umyć.
Następnie ziemniaków i marchew zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Dodać kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Po chwili dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie połączyć ze sobą za pomocą łyżki.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcję ciasta.
I smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać kto z czym lubi u nas z kwaśną śmietaną i cukrem.