Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z marchewką i kiszoną kapustą.

Placki ziemniaczane z marchewką i kiszoną kapustą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 213 Ocena: 886

Dodano:

Odsłon: 105

Co powiecie na sposób z marchewką dla dzieci które jej nie lubią. " By niejadek zjadł obiadek ".

Składniki

  • 1070 kg ziemniaków ( już obranych ),
  • 2 marchewki 150 g,
  • 1 cebula 150 g,
  • 3 jajka,
  • 2 czubate łyżki mąki pszennej,
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
  • 4 łyżki kiszonej kapusty,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, marchew, cebulę obrać i umyć.

  2. Następnie ziemniaków i marchew zetrzeć na tarce do ziemniaków.

  3. Dodać kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.

  4. Po chwili dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.

  5. Wszystko dokładnie połączyć ze sobą za pomocą łyżki.

  6. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcję ciasta.

  7. I smażyć z obu stron na złoty kolor.

  8. Podawać kto z czym lubi u nas z kwaśną śmietaną i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń