Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące placki z orzeźwiającym sosem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7956
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 329
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7956
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 329
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Składniki
Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce, solimy i przekładamy na sitko/druszlak, by ociekła woda. Na oczkach trochę mniejszych niż jarzynowe zetrzeć marchew. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Jajka rozkłócić. Połączyć wszystkie składniki, dodać tymianek, mąkę, doprawić i dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzany olej wykładać łyżką zgrabne placki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wykładać na ręcznik papierowy by osączyć z tłuszczu.
Sos tzatziki: ogórki obieramy, ścieramy na tarce o oczkach mniejszych niż jarzynowe, solimy i po chwili odsączamy na sitku, dobrze wyciskając wodę. Czosnek przecisnąć przez prasę, dodać jogurt i majonez. Doprawić i dobrze wymieszać.
Gorące placki podawać z dobrze schłodzonym sosem. Smacznego!