Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Rozpływające się w ustach nadzienie mięsne stanowi wspaniały dodatek do tego klasycznego dania. Z pewnością te placki staną się numerem jeden na twoim stole.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
Przygotuj placki. Ziemniaki umyj i obierz razem z cebulą. Zetrzyj warzywa na tarce o średnich oczkach. Odstaw masę na ok. kwadrans i następnie odciśnij nadmiar wody. Dodaj jajko, mąkę, śmietanę, sól i czarny pieprz. Wymieszaj do całkowitego połączenia.
Przygotuj nadzienie mięsne. Mięso przełóż do osobnej miski. Dodaj startą drobno cebulę i pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszaj i ugnieć dłonią, by masa mięsna była elastyczna i puszysta.
Na patelni podgrzej łyżkę oleju. Za pomocą dużej łyżki nałóż cztery placki ziemniaczane. Uformuj cztery placki mięsne o średnicy nieco mniejszej niż średnica placków ziemniaczanych. Połóż po placku mięsnym na placku ziemniaczanym i przykryj drugą warstwą masy ziemniaczanej. Placki smaż z każdej strony przez ok. 5 minut.
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym odkładaj na papierowe ręczniki, by oddały nadmiar tłuszczu. Danie podawaj z dodatkiem kwaśnej śmietany lub masła.