Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z młodych ziemniaków z rumianą, chrupiącą skórką. Podane ze śmietaną i posypane natką pietruszki smakują rewelacyjnie.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - połowę na małych, drugą połowę na średnich oczkach. Starte ziemniaki posypujemy solą, mieszamy i po około 15 minutach odlewamy nadmiar nagromadzonej wody.
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Następnie wbijamy jajko dodajemy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu, po równo z każdej ze stron. Usmażone, rumiane placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym (odsączamy je z nadmiaru tłuszczu).
Placki z młodych ziemniaków podajemy ze śmietaną lub ulubionym sosem. Smacznego!