Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z młodych ziemniaków z rumianą, chrupiącą skórką. Podane ze śmietaną i posypane natką pietruszki smakują rewelacyjnie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - połowę na małych, drugą połowę na średnich oczkach. Starte ziemniaki posypujemy solą, mieszamy i po około 15 minutach odlewamy nadmiar nagromadzonej wody.
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Następnie wbijamy jajko dodajemy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu, po równo z każdej ze stron. Usmażone, rumiane placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym (odsączamy je z nadmiaru tłuszczu).
Placki z młodych ziemniaków podajemy ze śmietaną lub ulubionym sosem. Smacznego!