Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z młodych ziemniaków z rumianą, chrupiącą skórką. Podane ze śmietaną i posypane natką pietruszki smakują rewelacyjnie.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 68
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 68
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - połowę na małych, drugą połowę na średnich oczkach. Starte ziemniaki posypujemy solą, mieszamy i po około 15 minutach odlewamy nadmiar nagromadzonej wody.
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Następnie wbijamy jajko dodajemy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu, po równo z każdej ze stron. Usmażone, rumiane placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym (odsączamy je z nadmiaru tłuszczu).
Placki z młodych ziemniaków podajemy ze śmietaną lub ulubionym sosem. Smacznego!