Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z młodych ziemniaków z rumianą, chrupiącą skórką. Podane ze śmietaną i posypane natką pietruszki smakują rewelacyjnie.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21694
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 307
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21694
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 307
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - połowę na małych, drugą połowę na średnich oczkach. Starte ziemniaki posypujemy solą, mieszamy i po około 15 minutach odlewamy nadmiar nagromadzonej wody.
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Następnie wbijamy jajko dodajemy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu, po równo z każdej ze stron. Usmażone, rumiane placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym (odsączamy je z nadmiaru tłuszczu).
Placki z młodych ziemniaków podajemy ze śmietaną lub ulubionym sosem. Smacznego!