Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki każdy lubi a z dodatkiem kiełbaski smakują pysznie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30498
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29233
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30498
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29233
Składniki
Ziemniaka po obraniu myjemy ścieramy na najmniejszych oczkach tarki,także ścieramy cebulę i czosnek,Dodajemy mąkę,jajko,szczyptę soli,pieprz i szczyptę wegety do smaku.Wszystko mieszamy na gładką masę.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i nakładamy 1 warstwę niezbyt grubą a na nią plasterek mortadeli(jeśli nie mamy mortadeli mozemy zastąpić ja inna np.kiełbasą )
Teraz na mortadelę kładziemy następną warstwę startych ziemniaków tak aby pokryła całą kiełbaskę.Smażymy z każdej strony na złocisty kolor
Podajemy placki z kleksem jogurtu naturalnego. Smacznego:))