Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki każdy lubi a z dodatkiem kiełbaski smakują pysznie.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 200
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 200
Składniki
Ziemniaka po obraniu myjemy ścieramy na najmniejszych oczkach tarki,także ścieramy cebulę i czosnek,Dodajemy mąkę,jajko,szczyptę soli,pieprz i szczyptę wegety do smaku.Wszystko mieszamy na gładką masę.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i nakładamy 1 warstwę niezbyt grubą a na nią plasterek mortadeli(jeśli nie mamy mortadeli mozemy zastąpić ja inna np.kiełbasą )
Teraz na mortadelę kładziemy następną warstwę startych ziemniaków tak aby pokryła całą kiełbaskę.Smażymy z każdej strony na złocisty kolor
Podajemy placki z kleksem jogurtu naturalnego. Smacznego:))