Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki każdy lubi a z dodatkiem kiełbaski smakują pysznie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Ziemniaka po obraniu myjemy ścieramy na najmniejszych oczkach tarki,także ścieramy cebulę i czosnek,Dodajemy mąkę,jajko,szczyptę soli,pieprz i szczyptę wegety do smaku.Wszystko mieszamy na gładką masę.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i nakładamy 1 warstwę niezbyt grubą a na nią plasterek mortadeli(jeśli nie mamy mortadeli mozemy zastąpić ja inna np.kiełbasą )
Teraz na mortadelę kładziemy następną warstwę startych ziemniaków tak aby pokryła całą kiełbaskę.Smażymy z każdej strony na złocisty kolor
Podajemy placki z kleksem jogurtu naturalnego. Smacznego:))