Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to ulubione danie mojej rodzinki , dlatego często je przyrządzamy i to w różny sposób. Czasami z dodatkami a czasami tylko ziemniaczane. Czasami zdarza się że ziemniaki są bardzo wodniste wtedy odlewam część zgromadzonej wody, tym razem przygotowałam ciasto nie odlewając wody.
nóż, miska, tarka, patelnia, łyżka,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Ziemniaki obrać i opłukać . Następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierać i również zetrzeć na tarce o małych oczkach bezpośrednio do ziemniaków. Do masy wbić jajko dodać przyprawy oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcje masy. Smażyć placki z obydwu stron do zrumienienia, następnie w razie potrzeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać jak kto lubi ze śmietaną lub posypane cukrem. Smacznego.
Placki gotowe do podania.
Przygotowanie ciasta.