Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to ulubione danie mojej rodzinki , dlatego często je przyrządzamy i to w różny sposób. Czasami z dodatkami a czasami tylko ziemniaczane. Czasami zdarza się że ziemniaki są bardzo wodniste wtedy odlewam część zgromadzonej wody, tym razem przygotowałam ciasto nie odlewając wody.
nóż, miska, tarka, patelnia, łyżka,
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 174
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2108
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 511
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 174
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2108
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 511
Składniki
Ziemniaki obrać i opłukać . Następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierać i również zetrzeć na tarce o małych oczkach bezpośrednio do ziemniaków. Do masy wbić jajko dodać przyprawy oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcje masy. Smażyć placki z obydwu stron do zrumienienia, następnie w razie potrzeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać jak kto lubi ze śmietaną lub posypane cukrem. Smacznego.
Placki gotowe do podania.
Przygotowanie ciasta.