Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to ulubione danie mojej rodzinki , dlatego często je przyrządzamy i to w różny sposób. Czasami z dodatkami a czasami tylko ziemniaczane. Czasami zdarza się że ziemniaki są bardzo wodniste wtedy odlewam część zgromadzonej wody, tym razem przygotowałam ciasto nie odlewając wody.
nóż, miska, tarka, patelnia, łyżka,
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki obrać i opłukać . Następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierać i również zetrzeć na tarce o małych oczkach bezpośrednio do ziemniaków. Do masy wbić jajko dodać przyprawy oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcje masy. Smażyć placki z obydwu stron do zrumienienia, następnie w razie potrzeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać jak kto lubi ze śmietaną lub posypane cukrem. Smacznego.
Placki gotowe do podania.
Przygotowanie ciasta.