Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny sposób na placki ziemniaczane, nieco zmieniający smak i wzmacniający wartości zdrowotne potrawy. Dodanie papryki nieznacznie zmienia zmienia smak, ale definitywnie zmienia wygląd na bardziej apetyczny. Warto spróbować.
Patelnia, praska do czosnku, tarka, nóż, deska do krojenia łyżka, szpatułka
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 14
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257114
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3028
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 14
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257114
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3028
Składniki
Paprykę ścieramy ma jarzynowej tarce.
Ziemniaki ścieramy ma tarce drobnej
Cebulę ścieramy na jarzynowej tarce, a czosnek przepuszczamy przez praskę
Dodajemy jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę i mieszamy.
Mieszkamy dokładnie, po czym dodajemy śmietanę.
Dodajemy pieprz , sól i znów dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką placki i smażymy aż się zarumienią
Po kilku minutach odwracany szpatułką i dalej smażymy. Podajemy z cukrem, śmietaną, jogurtem lub innymi dodatkami, np. sosem grzybowym.