Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny sposób na placki ziemniaczane, nieco zmieniający smak i wzmacniający wartości zdrowotne potrawy. Dodanie papryki nieznacznie zmienia zmienia smak, ale definitywnie zmienia wygląd na bardziej apetyczny. Warto spróbować.
Patelnia, praska do czosnku, tarka, nóż, deska do krojenia łyżka, szpatułka
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Składniki
Paprykę ścieramy ma jarzynowej tarce.
Ziemniaki ścieramy ma tarce drobnej
Cebulę ścieramy na jarzynowej tarce, a czosnek przepuszczamy przez praskę
Dodajemy jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę i mieszamy.
Mieszkamy dokładnie, po czym dodajemy śmietanę.
Dodajemy pieprz , sól i znów dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką placki i smażymy aż się zarumienią
Po kilku minutach odwracany szpatułką i dalej smażymy. Podajemy z cukrem, śmietaną, jogurtem lub innymi dodatkami, np. sosem grzybowym.