Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny sposób na placki ziemniaczane, nieco zmieniający smak i wzmacniający wartości zdrowotne potrawy. Dodanie papryki nieznacznie zmienia zmienia smak, ale definitywnie zmienia wygląd na bardziej apetyczny. Warto spróbować.
Patelnia, praska do czosnku, tarka, nóż, deska do krojenia łyżka, szpatułka
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Paprykę ścieramy ma jarzynowej tarce.
Ziemniaki ścieramy ma tarce drobnej
Cebulę ścieramy na jarzynowej tarce, a czosnek przepuszczamy przez praskę
Dodajemy jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę i mieszamy.
Mieszkamy dokładnie, po czym dodajemy śmietanę.
Dodajemy pieprz , sól i znów dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką placki i smażymy aż się zarumienią
Po kilku minutach odwracany szpatułką i dalej smażymy. Podajemy z cukrem, śmietaną, jogurtem lub innymi dodatkami, np. sosem grzybowym.