Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem

Placki ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18895

Dodano:

Odsłon: 178

Chrupiące i smaczne placki ziemniaczane.

Składniki

  • Ziemniaki ½ kg
  • Jajko 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Papryka czerwona ½ szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona 1 płaska łyżeczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać drobno posiekaną paprykę, szczypiorek. Wbić jajka, dodać mąkę, doprawić solą, papryką słodką i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać, smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu dobrze odsączyć i podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń