Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne placki ziemniaczane.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12426
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 873
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12426
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 873
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać drobno posiekaną paprykę, szczypiorek. Wbić jajka, dodać mąkę, doprawić solą, papryką słodką i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać, smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu dobrze odsączyć i podawać z kwaśną śmietaną.