Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, chrupiące i smaczne placki ziemniaczane na obiad.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 177
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 321
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 96
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 177
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 321
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, połowę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, zaś drugą połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odsączyć z nadmiaru soku na sicie. Cebulę obrać, zetrzeć, dodać do masy ziemniaczanej. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną również w kostkę szynką. Ostudzić, dodać do masy ziemniaczanej, wbić jajka, wsypać mąkę, majeranek i bułkę tartą, przyprawić do smaku i wymieszać dokładnie. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną dobrze schłodzoną śmietaną.