Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, chrupiące i smaczne placki ziemniaczane na obiad.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, połowę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, zaś drugą połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odsączyć z nadmiaru soku na sicie. Cebulę obrać, zetrzeć, dodać do masy ziemniaczanej. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną również w kostkę szynką. Ostudzić, dodać do masy ziemniaczanej, wbić jajka, wsypać mąkę, majeranek i bułkę tartą, przyprawić do smaku i wymieszać dokładnie. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną dobrze schłodzoną śmietaną.