Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, chrupiące i smaczne placki ziemniaczane na obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1256
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, połowę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, zaś drugą połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odsączyć z nadmiaru soku na sicie. Cebulę obrać, zetrzeć, dodać do masy ziemniaczanej. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną również w kostkę szynką. Ostudzić, dodać do masy ziemniaczanej, wbić jajka, wsypać mąkę, majeranek i bułkę tartą, przyprawić do smaku i wymieszać dokładnie. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną dobrze schłodzoną śmietaną.