Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, chrupiące i smaczne placki ziemniaczane na obiad.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 922
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 922
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, połowę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, zaś drugą połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odsączyć z nadmiaru soku na sicie. Cebulę obrać, zetrzeć, dodać do masy ziemniaczanej. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną również w kostkę szynką. Ostudzić, dodać do masy ziemniaczanej, wbić jajka, wsypać mąkę, majeranek i bułkę tartą, przyprawić do smaku i wymieszać dokładnie. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną dobrze schłodzoną śmietaną.