Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do placków ziemniaczanych. Smakują wybornie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Wykonanie pasty z brokuł: Brokuł podzielić na różyczki, włożyć do garnka i gotować przez 10 minut. Następnie odsączyć na sicie. Po czym zmiksować z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku, jeszcze raz dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki. Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać jajka, mąkę, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką ciasto ziemniaczane na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym, posmarować przygotowana pastą brokułową i podawać. SMACZNEGO.