Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do placków ziemniaczanych. Smakują wybornie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11527
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 543
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11527
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 543
Składniki
Wykonanie pasty z brokuł: Brokuł podzielić na różyczki, włożyć do garnka i gotować przez 10 minut. Następnie odsączyć na sicie. Po czym zmiksować z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku, jeszcze raz dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki. Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać jajka, mąkę, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką ciasto ziemniaczane na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym, posmarować przygotowana pastą brokułową i podawać. SMACZNEGO.