Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z pastą z brokuł

Placki ziemniaczane z pastą z brokuł

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19442

Dodano:

Odsłon: 299

Wspaniały dodatek do placków ziemniaczanych. Smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki na placki:
  • Ziemniaki 1 kg
  • Jajka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała ½ szt.
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Składniki na pastę:
  • Brokuł ½ szt.
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Ser feta 10 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek 2 ząbki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z pastą z brokuł

Przygotowanie

  1. Wykonanie pasty z brokuł:
    Brokuł podzielić na różyczki, włożyć do garnka i gotować przez 10 minut. Następnie odsączyć na sicie. Po czym zmiksować z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku, jeszcze raz dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
    Wykonanie placków:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać jajka, mąkę, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką ciasto ziemniaczane na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym, posmarować przygotowana pastą brokułową i podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń