Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z kontrastowym połączeniem ostrej cebulki i łagodnej śmietany...
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Składniki
Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce, odsączamy na sitku. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i rozkłócone jajko. Stopniowo dodajemy mąkę, sprawdzając by masa nie była zbyt gęsta. Łyżką nabieramy masy ziemniaczanej i smażymy placki na złoty kolor.
Cebulę siekamy w cienkie piórka. Dusimy na oleju do miękkości podlewając odrobinę wodą. Dodajemy łyżeczkę cukru, sól, pieprz i pieprz ziołowy do smaku. Z ostrej papryczki usuwamy nasiona i bardzo drobno siekamy. Dodajemy do cebuli. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zioła prowansalskie i chwilę dusimy.
Na placki nakładamy po łyżce ostrej cebulki i kleksie dobrze schłodzonej kwaśnej śmietany. Smacznego!