Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z kontrastowym połączeniem ostrej cebulki i łagodnej śmietany...
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22790
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5352
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 424
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22790
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5352
Składniki
Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce, odsączamy na sitku. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i rozkłócone jajko. Stopniowo dodajemy mąkę, sprawdzając by masa nie była zbyt gęsta. Łyżką nabieramy masy ziemniaczanej i smażymy placki na złoty kolor.
Cebulę siekamy w cienkie piórka. Dusimy na oleju do miękkości podlewając odrobinę wodą. Dodajemy łyżeczkę cukru, sól, pieprz i pieprz ziołowy do smaku. Z ostrej papryczki usuwamy nasiona i bardzo drobno siekamy. Dodajemy do cebuli. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zioła prowansalskie i chwilę dusimy.
Na placki nakładamy po łyżce ostrej cebulki i kleksie dobrze schłodzonej kwaśnej śmietany. Smacznego!