Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placki ziemniaczane z cebulka podawane z pikantnym wołowym gulaszem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1481
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1331
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1481
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1331
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki i cebulę obrać i zmiksować na jednolitą masę. Odsączyć z wody (odstawiając na sitku na pół godziny). Z powstałej wody wydzielić powstały osad i dodać do masy doprawiając ją jednocześnie solą i pieprzem do smaku. Dobrze rozgrzać olej na pat. Na całej patelni rozprowadzić masę (powinna być cienka). Smażyć aż się zarumieni po czym przełożyć ostrożnie na druga stronę.
Gulasz: Wołowinę, pieczarki i cebulę pokroić. Rozgrzać kilka łyżek oleju. Mięso krótko podsmażyć na dużym ogniu, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody (mięso powinno być przykryte) dodać listki laurowe, ziele angielskie, dusić na wolnym ogniu 30-40 min. Na tej samej patelni podsmażyć pieczarki i cebulę. Dołożyć do mięsa. Całość dusić ok 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie. Dodać przyprawy. Na sam koniec gulasz zagęścić 2 łyżkami mąki rozrobionej w niewielkiej ilości zimnej wody. Podawać z sosem Madziarów.