Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placki ziemniaczane z cebulka podawane z pikantnym wołowym gulaszem.
Rosół jest obowiązkową zupą na niedzielnym stole. Wielu z nas nie wyobraża so...
Odsłon: 10835
Krupnik to jedna z bardziej tradycyjnych polskich zup. Składa się z kaszy jęc...
Odsłon: 14148
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 138
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 89
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 138
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 89
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki i cebulę obrać i zmiksować na jednolitą masę. Odsączyć z wody (odstawiając na sitku na pół godziny). Z powstałej wody wydzielić powstały osad i dodać do masy doprawiając ją jednocześnie solą i pieprzem do smaku. Dobrze rozgrzać olej na pat. Na całej patelni rozprowadzić masę (powinna być cienka). Smażyć aż się zarumieni po czym przełożyć ostrożnie na druga stronę.
Gulasz: Wołowinę, pieczarki i cebulę pokroić. Rozgrzać kilka łyżek oleju. Mięso krótko podsmażyć na dużym ogniu, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody (mięso powinno być przykryte) dodać listki laurowe, ziele angielskie, dusić na wolnym ogniu 30-40 min. Na tej samej patelni podsmażyć pieczarki i cebulę. Dołożyć do mięsa. Całość dusić ok 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie. Dodać przyprawy. Na sam koniec gulasz zagęścić 2 łyżkami mąki rozrobionej w niewielkiej ilości zimnej wody. Podawać z sosem Madziarów.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Dania główne
Schab w mleku i cebuli
Dania główne
Leśny kociołek Kaukai Semigali
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4569
Siekane kotlety rybne
Dziś ryba w trochę innym wydaniu. Kotleciki, ale nie z ryby mielonej, a siek...
Odsłon: 95