Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są wyborne i super smakują.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wbić jajka, dodać natkę pietruszki, bułkę tartą. Wymieszać z twarożkiem, startą rzodkiewką, mąką, doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać, smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśną śmietaną.