Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są chrupiące i smakują wybornie.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5940
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5940
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z cebulą, rzodkiewką dodać otręby , wbić jajka, wsypać bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, ziołami i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z kwaśną śmietaną.