Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z rzodkiewką z dodatkiem natki pietruszki

Placki ziemniaczane z rzodkiewką z dodatkiem natki pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18874

Dodano:

Odsłon: 113

Są chrupiące i smakują wybornie.

Składniki

  • Ziemniaki ½ kg
  • Otręby pszenne ½ szklanki
  • Bułka tarta 4 łyżki
  • Jajka 2 szt.
  • Cebula biała ½ szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Zioła prowansalskie do smaku (szczypta)
  • Olej do smażenia
  • Natka pietruszki ½ pęczka
  • rzodkiewka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z rzodkiewką z dodatkiem natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z cebulą, rzodkiewką dodać otręby , wbić jajka, wsypać bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, ziołami i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń