Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z selerem naciowym mogą być alternatywą dla tradycyjnej wersji.
Patelnia, miska, deska do krojenia i nóż
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 146
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 146
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce, kroimy w plasterki szczypior z cebulką
Kroimy w plasterki seler, a następnie gnieciemy go aż przestanie chrzescic. Ja użyłam pokrywki od słoika.
Seler dodajemy do masy ziemniaczanej. Następnie wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, dodajemy szczypiorek, śmietanę
Doprawiamy solą i pieprzem
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Placki powinny być rumiane lub jak kto woli bardziej przypieczone
Podajemy ze śmietaną, cukrem lub jogurtem.