Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z selerem naciowym mogą być alternatywą dla tradycyjnej wersji.
Patelnia, miska, deska do krojenia i nóż
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1031
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 995
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1031
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 995
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce, kroimy w plasterki szczypior z cebulką
Kroimy w plasterki seler, a następnie gnieciemy go aż przestanie chrzescic. Ja użyłam pokrywki od słoika.
Seler dodajemy do masy ziemniaczanej. Następnie wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, dodajemy szczypiorek, śmietanę
Doprawiamy solą i pieprzem
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Placki powinny być rumiane lub jak kto woli bardziej przypieczone
Podajemy ze śmietaną, cukrem lub jogurtem.