Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos mocno zmodyfikowany.
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 100
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 110
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1212
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 100
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 110
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1212
Składniki
Sos: Mięso mielone z cebulą (piórka) podsmażyć na smalcu, przyprawić sola, pieprzem, ostrą papryką, zalać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem przez 15 minut. Dodać pokrojone pieczarki (plasterki) i ogórki konserwowe (kostka). Jeżeli jest taka potrzeba uzupełnić wodę, tak aby warzywa były przykryte, dodać przecier pomidorowy i liście laurowe. Całość dusić jeszcze przez chwilę. W tym czasie sporządzić zawiesinę z mąki i śmietany, zagęścić nią sos i doprowadzić do wrzenia. Placki ziemniaczane: Surowe ziemniaki utrzeć na tarce (połowę na grubych oczkach, połowę na drobnych) dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, jajka, przyprawy. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Placki smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby miały złoty kolor. Placki podawać polane sosem, posypane tartym żółtym serem.
Smacznego :)