Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos mocno zmodyfikowany.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1853
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1853
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5634
Składniki
Sos: Mięso mielone z cebulą (piórka) podsmażyć na smalcu, przyprawić sola, pieprzem, ostrą papryką, zalać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem przez 15 minut. Dodać pokrojone pieczarki (plasterki) i ogórki konserwowe (kostka). Jeżeli jest taka potrzeba uzupełnić wodę, tak aby warzywa były przykryte, dodać przecier pomidorowy i liście laurowe. Całość dusić jeszcze przez chwilę. W tym czasie sporządzić zawiesinę z mąki i śmietany, zagęścić nią sos i doprowadzić do wrzenia. Placki ziemniaczane: Surowe ziemniaki utrzeć na tarce (połowę na grubych oczkach, połowę na drobnych) dodać cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, jajka, przyprawy. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Placki smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby miały złoty kolor. Placki podawać polane sosem, posypane tartym żółtym serem.
Smacznego :)