Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast zwykłych placków ziemniaczanych
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 448
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16662
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 448
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16662
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Składniki
Kiedy robię masę na placki ziemniaczane zawsze zetrę więcej ziemniaków, niż potrzebuję na jeden obiad. Porcję, która zostaje można przyrządzić w smaczny, kolorowy sposób. Masa ziemniaczana: ziemniaki, jajko, mąka, vegeta, cebula. Do tego dodałam mrożony zielony groszek, startą marchewkę i drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Smażyłam jak zwykłe placki, czyli na rumiano z obu stron.