Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Wykonanie ciasta ziemniaczanego: Ziemniaki i seler obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Odcisnąć, do masy wbić jajka, wsypać mąkę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę startą na tarce o małych oczkach. Doprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie farszu: Cebulę na farsz zeszklić na oleju, wymieszać z mięsem, dodać posiekany koperek i ogórki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Wykonanie placków: Na patelni rozgrzać olej, nałożyć łyżką ciasto ziemniaczane, formując cienkie placki. Następnie na górę nałożyć przygotowany farsz, nałożyć na to drugą warstwę masy ziemniaczanej i smażyć około 7-8 minut. Po czym przewrócić delikatnie drewnianą łopatką i smażyć przez 5 minut. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.