Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8522
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7002
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327434
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8522
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7002
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327434
Składniki
Wykonanie ciasta ziemniaczanego: Ziemniaki i seler obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Odcisnąć, do masy wbić jajka, wsypać mąkę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę startą na tarce o małych oczkach. Doprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie farszu: Cebulę na farsz zeszklić na oleju, wymieszać z mięsem, dodać posiekany koperek i ogórki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Wykonanie placków: Na patelni rozgrzać olej, nałożyć łyżką ciasto ziemniaczane, formując cienkie placki. Następnie na górę nałożyć przygotowany farsz, nałożyć na to drugą warstwę masy ziemniaczanej i smażyć około 7-8 minut. Po czym przewrócić delikatnie drewnianą łopatką i smażyć przez 5 minut. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.