Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 233
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 233
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
Wykonanie ciasta ziemniaczanego: Ziemniaki i seler obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Odcisnąć, do masy wbić jajka, wsypać mąkę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę startą na tarce o małych oczkach. Doprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie farszu: Cebulę na farsz zeszklić na oleju, wymieszać z mięsem, dodać posiekany koperek i ogórki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Wykonanie placków: Na patelni rozgrzać olej, nałożyć łyżką ciasto ziemniaczane, formując cienkie placki. Następnie na górę nałożyć przygotowany farsz, nałożyć na to drugą warstwę masy ziemniaczanej i smażyć około 7-8 minut. Po czym przewrócić delikatnie drewnianą łopatką i smażyć przez 5 minut. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.