Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mizerią smakują najlepiej
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10485
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10485
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Składniki
Na tarce do ziemniaków starłam ziemniaki, cebulę i czosnek, na grubym oczku starłam cukinię. Polecam użycie maszynki z przystawkami do ścierania lub malaksera z odpowiednimi nakładkami. Do masy dodałam mąkę, sól, jaja. Jeśli masę przygotujemy za wcześnie to placki będą kwaśnawe.
Placki smaży się do zrumienienia na dosyć dużym ogniu.
Świetnie smakowały z mizerią! Smacznego :)