Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne i rozpływające się w ustach placuszki ziemniaczano-kurkowe.Zapach i smak powala,serdecznie polecam:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 114
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 216
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1280
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 114
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 216
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1280
Składniki
Cebulę zeszklić na łyżce masła,dodać drobno pokrojone kurki ,usmażyć i doprawić pieprzem i solą.
Ziemniaki utrzeć na grubch oczkach tarki,dodac podsmażone kurki,natkę pietruszki,jajka,czosnek przeciśnięty przez praskę,mąkę,sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego życzę!