Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na pyszne placuszki przygotowane na skyrze. Są pożywne i pyszne. Do placuszków wykorzystałam dwa kubeczki skyru po 150 gram. Całość to proste składniki, a racuszki wychodzą pyszne. Szybkie wykonanie to też ich zaleta. Można podać na śniadanie, słodki obiad, deser lub kolację.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30867
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3614
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3763
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1114
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30867
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3614
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3763
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1114
Składniki
Skyr mieszamy z jajkami na jednolitą masę
W drugim naczyniu łączymy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy
Składniki mokre łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy
Ciasto odstawiamy na 10 minut, aby nieco spęczniało
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy na nią ciasto. Na jednego placka jedna duża łyżka ciasta.
Między placuszkami powinno być nieco miejsca, gdyż podczas pieczenia troszkę rosną. Smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia na średnim ogniu
Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem, miodem, owocami lub konfiturą