Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na pyszne placuszki przygotowane na skyrze. Są pożywne i pyszne. Do placuszków wykorzystałam dwa kubeczki skyru po 150 gram. Całość to proste składniki, a racuszki wychodzą pyszne. Szybkie wykonanie to też ich zaleta. Można podać na śniadanie, słodki obiad, deser lub kolację.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Skyr mieszamy z jajkami na jednolitą masę
W drugim naczyniu łączymy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy
Składniki mokre łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy
Ciasto odstawiamy na 10 minut, aby nieco spęczniało
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy na nią ciasto. Na jednego placka jedna duża łyżka ciasta.
Między placuszkami powinno być nieco miejsca, gdyż podczas pieczenia troszkę rosną. Smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia na średnim ogniu
Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem, miodem, owocami lub konfiturą