Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis, który powstał spontanicznie pewnego słonecznego poranka. Jak szybko został zrealizowany, tak szybko danie zniknęło z talerzy, a zdjęcie, które go promuje, powstało dosłownie w ostatnim momencie. Zapraszam do przetestowania receptury w okolicznościach, kiedy będziecie mieli czas - ze względu na fakt, że ciasto jest bardzo delikatne i nie da się go przerzucać tak swobodnie, jak zwykłych racuchów. Warto się jednak natrudzić, bo placuszki rozpływają się w ustach.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1453
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1453
Składniki
Do miski wlać mleko, śmietankę, wbić jaja i wsypać wszystkie sypkie składniki, wymieszać rózgą na jednolitą masę. Dodać owoce i delikatnie połączyć, uważając, aby nie zgnieść borówek.
Smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju z obu stron na złoty kolor.
Uwaga: ciasto jest lejące, do tego podgrzane owoce puszczają sok i trzeba je przewracać bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą dwóch szpatułek. Lekko przestudzone placuszki posypać przesianym cukrem pudrem i serwować solo lub ze szklanką zimnego mleka.