Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki rybne"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ryby rozmroź, pokrój na małe kawałki. Przełóż do miski, oprósz przyprawą do ryb i wstaw do lodówki na pół godziny. Przygotuj ciasto biszkoptowe. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno ze szczyptą soli. Wlej żółtka, zmiksuj. Miksując, syp porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Możesz dodać do ciasta trochę ziół, np. tymianku, oregano lub posiekanej natki.
Kawałki ryby zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor.
Porcje 10 Przygot. 60 min Cena 0,90 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Takie jest życie