Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki rybne"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Składniki
Ryby rozmroź, pokrój na małe kawałki. Przełóż do miski, oprósz przyprawą do ryb i wstaw do lodówki na pół godziny. Przygotuj ciasto biszkoptowe. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno ze szczyptą soli. Wlej żółtka, zmiksuj. Miksując, syp porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Możesz dodać do ciasta trochę ziół, np. tymianku, oregano lub posiekanej natki.
Kawałki ryby zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor.
Porcje 10 Przygot. 60 min Cena 0,90 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Takie jest życie