Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki rybne"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13188
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5442
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13188
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5442
Składniki
Ryby rozmroź, pokrój na małe kawałki. Przełóż do miski, oprósz przyprawą do ryb i wstaw do lodówki na pół godziny. Przygotuj ciasto biszkoptowe. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno ze szczyptą soli. Wlej żółtka, zmiksuj. Miksując, syp porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Możesz dodać do ciasta trochę ziół, np. tymianku, oregano lub posiekanej natki.
Kawałki ryby zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor.
Porcje 10 Przygot. 60 min Cena 0,90 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Takie jest życie