Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne i pożywne placuszki na obiad lub do pracy.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3510
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 608
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 581
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3510
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 608
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 581
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Następnie dodać posiekaną bardzo drobno cebulę, odsączony na sicie groszek, tuńczyka, starty ser, mąkę ziemniaczaną, wbić jedno jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać dokładnie ręką. Formować na mokrej dłoni zgrabne placuszki, maczać w rozbełtanych jajkach z mlekiem, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z gęstym jogurtem naturalnym typu greckiego. SMACZNEGO.