Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne i pożywne placuszki na obiad lub do pracy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1074
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5625
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18074
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1074
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5625
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18074
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Następnie dodać posiekaną bardzo drobno cebulę, odsączony na sicie groszek, tuńczyka, starty ser, mąkę ziemniaczaną, wbić jedno jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać dokładnie ręką. Formować na mokrej dłoni zgrabne placuszki, maczać w rozbełtanych jajkach z mlekiem, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z gęstym jogurtem naturalnym typu greckiego. SMACZNEGO.