Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne i pożywne placuszki na obiad lub do pracy.
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 830
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 18
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 22
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 58
Pierś z kurczaka nie musi być nudna. Cienko rozbita, z kremowym i aromatyczny...
Odsłon: 2676
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 830
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 18
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 22
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 58
Pierś z kurczaka nie musi być nudna. Cienko rozbita, z kremowym i aromatyczny...
Odsłon: 2676
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Następnie dodać posiekaną bardzo drobno cebulę, odsączony na sicie groszek, tuńczyka, starty ser, mąkę ziemniaczaną, wbić jedno jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać dokładnie ręką. Formować na mokrej dłoni zgrabne placuszki, maczać w rozbełtanych jajkach z mlekiem, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z gęstym jogurtem naturalnym typu greckiego. SMACZNEGO.