Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne i pożywne placuszki na obiad lub do pracy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Następnie dodać posiekaną bardzo drobno cebulę, odsączony na sicie groszek, tuńczyka, starty ser, mąkę ziemniaczaną, wbić jedno jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać dokładnie ręką. Formować na mokrej dłoni zgrabne placuszki, maczać w rozbełtanych jajkach z mlekiem, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z gęstym jogurtem naturalnym typu greckiego. SMACZNEGO.