Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 884
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 314
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 296
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 884
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 314
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 296
Składniki
Cukinię należy zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Posolić i poczekać aż odejdzie nadmiar wody. Por poszatkować. W dużej misce mieszamy cukinię, por, jajka,mleko, mąki daje tyle by masa miała konsystencję śmietany. Do smaku jeszcze pieprz i sól.
Placuszki smażymy na oleju aż uzyskają złoty kolor.
Bardzo dobre są placuszki z sosem tzatzyki lub sosem czosnkowym mojego przepisu. (twarożek homogenizowany naturalny,2 ząbki czosnku, sól ,pieprz, oregano). Pycha :)