Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z cukinii to świetna alternatywa dla tradycyjnych i ciężkich placków ziemniaczanych. Placuszki sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub mogą go tworzyć samodzielnie.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68358
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2018
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68358
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2018
Składniki
Cukinie myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy oba końce i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Startą cukinię odciskamy z wody dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajko i mąkę
Wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i smażymy na rozgrzanym oleju po około dwie minuty z każdej strony.